Serwis iSybislaw korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Akceptuję

iSybislaw

Instytut Slawistyki Polskiej Akademii Nauk

Użytkownik: Hasło:
Polski English Русский

Artykuł

[Do koszyka]

Tytuł: Nazwy żywności i potraw z roślin strączkowych we współczesnym języku rosyjskim i polskim
Autor/redaktor: Irena Łukaszuk
Opublikowany w: Национально-культурный компонент в тексте и языке : материалы II Международной конференции 7-9 апреля 1999 г., Минск : в трех частях .- Ч. 3 .- Минск, 1999 [Wyświetl]
Strony: 83-86
Języki: pol
Hasła autorskie:
au. Łukaszuk, Irena [Wyświetl]
Słowa kluczowe: bób, etymologia 1 (pochodzenie wyrazu), fasola, groch, język polski, język rosyjski, nazwy kulinarne, semantyka 1 (znaczenie znaków językowych), soczewica, боб, горох, фасоль, чечевица
Tagi:
Klasyfikacja:
1.4.1. Dział ogólnosłowiański. Leksykologia. Studia konfrontatywne [Wyświetl]
8.2.6.1. Język polski. Historia słownictwa [Wyświetl]
9.2.6.1. Język rosyjski. Historia słownictwa [Wyświetl]