Serwis iSybislaw korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Akceptuję

iSybislaw

Instytut Slawistyki Polskiej Akademii Nauk

Użytkownik: Hasło:
Polski English Русский

Artykuł

[Do koszyka]

Tytuł: Kulinarski elementi u hrvatskoj i ruskoj frazeologiji
Autor/redaktor: Anita Hrnjak
Opublikowany w: Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje [Wyświetl]
Numer czasopisma: 2007 Knj. 33
Strony: 197-216
Inne: Streszcz.: ros
Języki: scr
Abstrakt: Uspoređuju se sličnosti i različitosti frazema u hrvatskom i ruskom jeziku u kulinarstvu. (MS)
Hasła autorskie:
au. Hrnjak, Anita [Wyświetl]
Słowa kluczowe: frazeologia 1 (zbiór frazeologizmów), język chorwacki, język rosyjski, terminologia gastronomiczna
Tagi:
Klasyfikacja:
4.6.5. Grupa serbsko-chorwacka. Frazeologia [Wyświetl]
9.2.6.5. Język rosyjski. Frazeologia [Wyświetl]
Linki:
Tekst dokumentu