Serwis iSybislaw korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Akceptuję

iSybislaw

Instytut Slawistyki Polskiej Akademii Nauk

Użytkownik: Hasło:
Polski English Русский

Artykuł

[Do koszyka]

Tytuł: Łużyckie przepisy kulinarne na tle kaszubskich książek kucharskich
Autor/redaktor: Lucyna Warda-Radys
Opublikowany w: Leksikologiske přinoški : III. seminar serbskeje słowotwórby = III Seminarium Słowotwórstwa Łużyckiego : Uniwersytet Gdański, Serbski institut 22.-23.6.2007 .- Budyšin, 2008 [Wyświetl]
Strony: 56-66
Języki: pol
Abstrakt: Přirunowaca rěčna analyza receptowych knihow w kašubšćinje a hornjoserbšćinje. (AP)
Hasła autorskie:
au. Warda-Radys, Lucyna [Wyświetl]
Słowa kluczowe: analiza porównawcza, gatunek tekstu, język górnołużycki, język kaszubski, nazwy kulinarne, słownictwo
Tagi:
Klasyfikacja:
1.1.1. Dział ogólnosłowiański. Zagadnienia współczesne. Studia konfrontatywne [Wyświetl]
8.3. Język kaszubski [Wyświetl]
7.6. Grupa łużycka. Leksykologia [Wyświetl]