Serwis iSybislaw korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Akceptuję

iSybislaw

Instytut Slawistyki Polskiej Akademii Nauk

Użytkownik: Hasło:
Polski English Русский

Artykuł

[Do koszyka]

Tytuł: Některé názvy koření ve slovanských jazycích : rozmarýn, šalvěj
Autor/redaktor: Pavla Valčáková
Opublikowany w: Studia etymologica Brunensia .- 3 : Sborník příspěvků z mezinárodní vědecké konference "Etymologické symposion" Brno 2005, pořádané etymologickým oddělením Ústavu pro jazyk český AV ČR v Brně ve dnech 6.-8. září 2005 .- Praha, 2006 [Wyświetl]
Strony: 399-406
Inne: Streszcz.: eng
Języki: cze
Abstrakt: Etymologie názvů v češtině, v slovanských jazycích a v nářečích. (JP)
Hasła autorskie:
au. Valčáková, Pavla [Wyświetl]
Słowa kluczowe: etymologia 1 (pochodzenie wyrazu), języki słowiańskie, nazwy kulinarne, rozmarýn, šalvěj, słownictwo, znaczenie
Tagi:
Klasyfikacja:
1.4. Dział ogólnosłowiański. Leksykologia [Wyświetl]
6.1.6.1. Język czeski. Historia słownictwa [Wyświetl]
1.2. Dział ogólnosłowiański. Zagadnienia historyczne [Wyświetl]