Serwis iSybislaw korzysta z plików cookie. Pozostając na tej stronie, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Akceptuję

iSybislaw

Instytut Slawistyki Polskiej Akademii Nauk

Użytkownik: Hasło:
Polski English Русский

Artykuł

[Do koszyka]

Tytuł: O językowym zachowaniu się przy stole : dlaczego upiększamy nazwy potraw
Autor/redaktor: Anna Dąbrowska
Opublikowany w: Oczywisty urok biesiadowania .- Wrocław, 1998 [Wyświetl]
Strony: 248-253
Języki: pol
Hasła autorskie:
au. Dąbrowska, Anna [Wyświetl]
Słowa kluczowe: etykieta językowa, język polski, nazwy kulinarne, słownictwo, wyraz obcy
Tagi:
Klasyfikacja:
8.2.6. Język polski. Leksykologia [Wyświetl]
8.2.8. Język polski. Psycholingwistyka [Wyświetl]
10. Dział słowiańsko-niesłowiański [Wyświetl]